Muizenoverlast

Bij overlast van muizen moet onderscheid worden gemaakt tussen bedrijven en particulieren.

Bedrijven

Voor bedrijven waar voedingsmiddelen worden bereid, opgeslagen of verhandeld, is het verplicht om volgens de HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points) een bestrijdingsplan te hebben. Dit om het gevaar van een biologische besmetting te inventariseren, te voorkomen of te bestrijden. De andere besmetting gevaren zijn de fysische (oa temperatuur in de koeling) en de chemische (oa schoonmaakmiddelen naast de voedingsmiddelen bewaren)
Daarom is het gebruikelijk om voor bedrijven een jaarcontact af te sluiten met daarin 8 behandelingen of inspecties om zo het ongedierte in het algemeen te beheersen. U ontvangt dan ook een servicemap met een complete documentatie van alle behandelingen.
Graag vertel ik u daar meer over tijdens een vrijblijvend bezoek aan uw bedrijf. Contracten beginnen bij € 400,00 p/jr en worden per kwartaal gefactureerd.

Particulieren

Omdat particulieren niet onder de HACCP vallen (zie boven) is het mogelijk om een beperkt aantal behandelingen af te spreken. Uit ervaring blijkt dat twee behandelingen vaak voldoende zijn om een aanvaardbaar resultaat te behalen. Tijdens deze bezoeken worden lokazen geplaatst en krijgt u advies op bouwkundig en huishoudkundig gebied. Bij grote overlast is soms een derde bezoek noodzakelijk.
U kunt natuurlijk ook zelf aan de slag, maar vaak ontbreekt de kennis en de toegang tot professionele materialen om een goed resultaat te behalen. Uit ervaring blijkt dat de meeste "thuisbestrijders" vaak met één of twee lokdoosjes met gif een muizenplaag proberen te bestrijden. Een muis eet op meer dan 10 verschillende plekken en moet u dus zeker meer dan 10 lokazen plaatsen!
Bestrijding van woonhuizen vanaf €140,00 voor twee behandelingen (inclusief voorrijden, arbeidsloon, materiaalverbruik en BTW)