Muizenoverlast

Bij overlast van muizen moet onderscheid worden gemaakt tussen bedrijven en particulieren.

Bedrijven

Voor bedrijven waar voedingsmiddelen worden bereid, opgeslagen of verhandeld, is het verplicht om volgens de HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points) een bestrijdingsplan te hebben. Dit om het gevaar van een biologische besmetting te inventariseren, te voorkomen of te bestrijden. De andere besmetting gevaren zijn de fysische (oa temperatuur in de koeling) en de chemische (oa schoonmaakmiddelen naast de voedingsmiddelen bewaren).
Per 01 januari 2023 is men ook verplicht de nieuwe IPM (Integrated Pest Management) wetgeving te volgen.
Daarom is het gebruikelijk om voor bedrijven een jaarcontact af te sluiten met daarin 8 behandelingen of inspecties om zo het ongedierte in het algemeen te beheersen. U ontvangt dan ook een servicemap met een complete documentatie van alle behandelingen.
Graag vertellen wij u daar meer over tijdens een vrijblijvend bezoek aan uw bedrijf.
Contracten worden per kwartaal gefactureerd.

Particulieren

Omdat particulieren niet onder de HACCP vallen (zie boven) is het mogelijk om een beperkt aantal behandelingen af te spreken. Uit ervaring blijkt dat 4 behandelingen vaak voldoende zijn om een aanvaardbaar resultaat te behalen. Tijdens deze bezoeken worden lokazen geplaatst en krijgt u advies op bouwkundig en huishoudkundig gebied. Bij grote overlast is soms een vijfde bezoek noodzakelijk.
U kunt natuurlijk ook zelf aan de slag, maar vaak ontbreekt de kennis en de toegang tot professionele materialen om een goed resultaat te behalen. Uit ervaring blijkt dat de meeste "thuisbestrijders" vaak met één of twee lokdoosjes met gif een muizenplaag proberen te bestrijden. Een muis eet op meer dan 10 verschillende plekken en moet u dus zeker meer dan 10 lokazen plaatsen!
Bestrijding van knaagdieren in en om woonhuizen zijn vanwege de vernieuwde wetgeving per 01 januari 2023 veranderd. Graag informeren wij u telefonisch over de veranderingen en de daarbij behorende kosten (inclusief behandelingen, voorrijden, arbeidsloon, materiaalverbruik).